בעיות נפוצות אצל גורי כלבים וכיצד ניתן לטפל

כל כלב הוא ללא ספק עולם ומלואו. כבר בהיותם של הכלבים גורים קטנים, ניתן לראות את המאפיינים הייחודיים באישיות של כל אחד ואחד מהם. עם זאת, קיימות בעיות נפוצות המשותפות לגורי כלבים רבים. ישנן בעיות קלות יחסית, החולפות מאליהן עם ההתבגרות של הגור, אך ישנן גם לא מעט בעיות חמורות, הדורשות טיפול.

לרוע המזל, חלק מהבעיות הנשארות לא מטופלות עשויות להתקבע וללוות את הכלב בבגרותו, כשישנן אף בעיות שמובילות בסופו של דבר לנטישת הכלב. במאמר שלפניכם נפרט אודות בעיות נפוצות אצל גורי כלבים וכיצד ניתן לטפל בהן.

כיצד ניתן לחנך את הגור להפסיק לקפוץ על בני אדם?

ישנם גורים רבים המנסים לקבל תשומת לב מבני אדם על ידי קפיצות אגרסיביות. אמנם כאשר הגור קטן מאוד יש משהו שובה לב בהתנהגות הזאת, אך אם לא נגרום לו לחדול מההתנהגות הזו, הוא עלול להתמיד בה, גם כאשר יהיה גדול.

בשלב מתקדם הקפיצות עלולות לגרום לנזקים, בעיקר כשמדובר בקפיצה על ילדים קטנים או על קשישים. לכן חשוב ביותר לחנך את הגור להבין שמדובר בהתנהגות פסולה.

ניתן להכחיד את ההתנהגות הזו בשתי דרכים עיקריות: הראשונה היא על ידי התעלמות מוחלטת מהכלב כאשר הוא קופץ ומתן תשומת לב כאשר הוא רגוע בלבד ואילו השנייה היא הצבת גבול בצורה תקיפה בזמן מעשה, שלאחריה יש לצ'פר את הכלב עם מזון שהוא אוהב. ישנה חשיבות עליונה לשמור על עקביות בתגובות לקפיצות.

הצקות במהלך הארוחה

בדרך כלל במהלך ארוחה הגור יסתובב מתחת לשולחן וישלח לעברכם מבטים מורעבים וחמודים. שימו לב – בעלי גורים רבים נשברים בשלב מסוים ומאכילים את הגור מהצלחת שלהם. מדובר בטעות מרה ביותר, התורמת לכך שהגור יבין ששווה לו להתחנן ולהציק. תחת זאת מומלץ לנסות להיות חזקים ולהתעלם לחלוטין מהתחנונים של הכלב ואם הוא מטריד אתכם יתר על המידה, יש ללמד אותו ללכת לאזור הרביצה שלו בהשמעת הפקודה "למקום"! בקול תקיף.

עשיית צרכים בבית

אחת מהבעיות החמורות ביותר הרלוונטיות לגורים, היא עשיית הצרכים בבית. על מנת למנוע מהגור לעשות את הצרכים שלו בבית מומלץ להגביל בצורה משמעותית את מרחב המחייה שלו באמצעות גדר גורים ייעודית או כל אמצעי מגביל מתאים אחר. כאשר אזור המחיה של הגור יהיה מצומצם, הוא יעדיף שלא לזהם אותו עם הצרכים שלו.

במהלך היום יש להוציא את הגור ממרחב המחיה המצומצם שלו ישר החוצה, מבלי להתעכב באזורים האחרים בבית. במהלך השבועות הראשונים לחיי הגור יש להוציא אותו החוצה לכל הפחות שמונה פעמים. יש לצאת לטיול בין עשר דקות לרבע שעה לאחר הארוחה וכן מומלץ לצאת לטיול לאחר היקיצה מהשינה.